Cefreszivattyú
A pálinkafőzés, a gyümölcs erjesztés, de akár a borászat egyik komoly fizikai feladata a cefre, a ledarált gyümölcs, vagy szőlő továbbítása, kitárolása, átfejtése egy tartályba, vagy éppen a keringetése. A cefreszivattyú egy nagy átfogású gyűjtőnév, mert a a közeg továbbítás, működési elv szempontjából sok fajta szivattyú tartozhat ebbe a csoportba:• Csigaszivattyú, dugattyús szivattyú, perisztaltikus szivattyú, gumilapátos szivattyú, járókerekes szivattyú, de még vákuumszivattyút is használnak erre a feladatra.Kivitelüket tekintve ezek a szivattyúk lehetnek szívócsonkosak, vagy cefregyűjtő garattal ellátva. Előnyük ezeknek a cefreszivattyúknak, hogy más folyadékok, vízek szivattyúzására is lehet használni őket.